پویا نهفت

پویا نهفت

Poyanahoft

استاد محمدعلی فرزبود

استاد محمدعلی فرزبود

هنر زبان عشق است و عشق آغاز شناخت  خویش و خداست وعجیب تر اینکه شناخت خدا نیز اوج قله ی عشق است پس کمال آدمی با عشق است واین عشق  در همه ی پیشرفتهای  بشری  جلوه گری میکند یقینا  به غیر از عشق  نشان از جهان نخواهد ماند.
بنده قادر بدرخانی  متولد 1454 فارغ التحصیل رشته موسیقی
اساتید خوشنویسی من بترتیب :
استاد حسین عربشاهی 1366
استاد رسول ثناگو1372
استاد محمدعلی فرزبود ازسال 1378

آواز ایرانی را ازسال 1378 با استاد ارجمندم جناب آقای میر عبدالله وطن دوست شروع کردم کلاسهای درس استاد در منزل شخصی ایشان در شهرستان اهر  دریک اتاق کوچک ولی بسیار باصفا و خاطره انگیز هر یک ماه برگزار میشد.
استاد چند گوشه  را برای ما می خواندند و ما از طریق واکمن برروی نوار کاست ضبط میکردیم تا جلسه بعد از روی نوارتمرین میکردیم واقعیت امر زمان یکماه برای ما هنر جویان زمان بیشتری بود وبرای رفع اشکال منتظر استاد می ماندیم تماس تلفنی هم آنموقع زیاد رایج  و مقدور نبود دسترسی آنچنانی هم به سایر منابع نداشتیم و یا اگر کاستهای اساتید آواز را از بازار تهیه میکردیم بدلیل اینکه تجربه و علم کافی نداشتیم  گوشه وآوازها را نمی توانستیم تفکیک کرده و به نمونه مثال های مشابه گوش دهیم لذا روند آموزشی ماچندان چشمگیر  نبود در طول کلاسهایی که با استاد داشتیم  مدام از ایشان می پرسیدیم  که استاد آیا منابع و یا روش خاص دیگری وجود ندارد؟ که ما بتوانیم از سایر اساتید گوشه های مشابه  را گوش داده و تمرین کنیم؟
فکر میکنم این سوال پرسش‌های مداوم برای استاد انگیزه ای را ایجاد کرد که یک منبع و کتابی را در مورد آواز  تدوین کنند که آثار اساتید را تحلیل و تجزیه نموده ودر قالب یک اثر مکتوب و صوتی در بیاورند تا هنرجویان بتوانند با دسترسی راحت وآسان به آثار اساتید و با شناخت وسیعتری بتوانند به عمق گوشه و آواز پی ببرند.
دقیقا یادم هست استاد نوارهای کاست را که از اساتید داشتند در بین هنرجویان تقسیم میکردند و می گفتند هر کدام از شما مسولیت دارید نوارها را به دقت گوش  داده و متن وخوانش شعر را یادداشت نموده و در جلسه بعد که کلاس تشکیل خواهد شد از همه متن ها را تحویل خواهم گرفت در جلسه بعد نوارها ومتن ها را تحویل میدادیم و نوار  دیگری را می گرفتیم و بدین منوال کار ادامه می یافت و نهایتا ما موارد را جمع آوری و مجددا  به استاد تحویل میدادیم و ایشان متن ها را مرتب نموده و تجزیه ،تحلیل و بسته بندی کرده و درنهایت موارد را طوری اولویت بندی می کردند که تا به نتایج قابل استفاده و پایداری می رساندند در طول این مسیر هنرجویان و دوستانی زیادی نیز به جمع اضافه شدند و درنهایت کتابی با عنوان خود آموز ردیف های آواز ایرانی نهفت استاد در اختیار هنرجویان وهنر آموزان قرار گرفت با این کتاب هنرجو میتوانست دریک گوشه ویا آواز  چندین نمونه مثال را گوش داده و بهتر آموزش ببیند.
و اما  مسیر تحقیق  و پژوهش استاد همچنان ادامه یافت و کتابی باعنوان دایره المعارف آواز ایرانی نهفت را با چندین سال تحقیق های میدانی  طاقت فرسا  به سراسر ایران و دیدار حضور ی بااساتید، جمع اوری آثار صوتی از دوره قاجار تا معاصر را با همکاری تیم های تحقیقات وپژوهش ونهایتا  در ۳ جلد همرا ه با فایل صوتی  به چاپ رساندند و این مجموعه گرانبها در دسترس هنرجویان و پژوهشگران  قرار گرفت تا استعدادهایشان را در آواز موسیقی شکوفا دهند
این کتاب گنجینه ای است برای رسیدن به موفقیت های بزرگ و در زمینه ی پیشرفتهای موسیقایی کمک  می کند و با بررسی و مطالعه این کتاب ارزسمند در می یابیم که در کدام موارد لازم است بیشتر کار کنیم.
در این کتاب ردیف آوازی استاد بزرگوارمان اقای وطن دوست نیز جلوه گری بیشتری  میکند و این بزرگترین افتخار برای  تمامی شاگرادن استاد میباشد.
این کتاب عصاره ای است فوق العاده از اصول  اساسی و فنی آواز  که برای رسیدن به آرزوها و خواسته هایتان نیاز دارید.
و بنده با تمام وجود برخود می‌بالم  که همچنان هنرجو ی ایشان بوده و در طول تدوین این کتابها تا حدودی در کنارش بودم و این بزرگترین مدال افتخار برای بنده میباشد.
به همین دلیل است که تا این اندازه این کتاب را دوست دارم و آنرا به همه ی هنر جویان توصیه میکنم تا آنرا برای رسیدن به موفقیت به کار گیرند و یقیننا این کتاب مانند یک راهنما شما  را به مقصد می رساند. انشاالله