پویا نهفت

پویا نهفت

Poyanahoft

استاد میر عبدالله وطن دوست

 استاد میر عبدالله وطن دوست

 

☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘


۱۵ آذر زادروز میرعبداله وطن‌دوست


(زاده ۱۵ آذر ۱۳۴۷ اهر) نویسنده و خواننده

 

او فراگیری آواز ایرانی را از سال ۱۳۶۱ آغاز کرد و سال‌ها در کلاس درس استادان: محسن کرامتی، کریم صالح عظیمی و رضا طباطبایی حضور داشت و تجربه حضور در کارگاه‌های آوازی محمدرضا شجریان را هم در کارنامه‌اش دارد. وی برای فراگیری نوازندگی سه‌تار در کلاس‌های محمدرضا لطفی و بهزاد رواقی شرکت کرد و مصطفی کمال پورتراب معلم تئوری موسیقی‌اش بود. او مدرک کارشناسی ادبیات فارسی را هم از دانشگاه کاشان گرفته است.
وی از آغاز راه به پژوهش در زمینه موسیقی و پی‌بردن به چیستی و علت نام‌گذاری گوشه‌ها و دستگاه‌های این موسیقی علاقه‌مند بود.
او کتاب نهفت؛ خودآموز ردیف‌های آوازی را سال ۱۳۹۰ منتشرکرد و امروز اثری دیگر با همین نام را منتشر کرده است؛ با این تفاوت که این بار سخن نه از یک خودآموز آواز که دائره‌المعارفی در این‌باره است. .
فرهنگ‌نامه آواز ایرانی بنام “نهفت” در سه جلد منتشر شد که این کتاب نخستین دایرة‌المعارف جامع و فاخر در حوزه موسیقی و آواز ایرانی است که به جهت محتوی بدیع و اختصاصی در نوع خود بی‌نظیر است. این کتاب در ۱۵۰۰ صفحه در قالب ۱۳ فصل شامل ۷ دستگاه، ۵ آواز و کرد بیات توسط انتشارات آیریک چاپ شده است.
دایرة‌المعارف نهفت تنها مرجعی مستند و مطمئن برای بهره‌مندی هنرمندان است که برای غنای آن از ۲۵۰ کتاب و مطالب و نظرات بیش از ۴۰ استاد مبرز در سطح ملی و بین‌المللی استفاده شده است. در قسمت دیگر این کتاب بیش از ۲۰۰ تصویر اختصاصی ناب از هنرمندان موسیقی ایران برای اولین بار منتشر شده و در قسمت پیوست نیز مکاتب آوازی ایران شامل اصفهان، تهران، تبریز، مکتب تعزیه از زمان قاجار تا اکنون تشریح شده است.


🆔 @bargi_az_tarikh


#برگی_از_تقویم_تاریخ


☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘


#میر_عبداله_وطن_دوست